Clear Aligner

Prozirni aparatić za zube je idealan za odrasle pacijente koji žele izravnati zube, bez vidljivih žica i bravica.

Prozirni aparatić za zube se posljednih godina sve češće koristi umjesto klasičnog fiksnog aparatića. Njegova uspješnost dokazana je na milijunima zadovoljnih pacijenata diljem svijeta, posebno u SAD-u gdje je najpopularniji. Namijenjen je prvenstveno odraslim pacijentima s blažim nepravilnostima u položaju zuba. Postupak izrade počinje pregledom i panoramskim snimanjem zuba. Slijede fotografije i otisci koji se šalju na analizu. Za svakog pacijenta individualno izrađuje se plan terapije i procijenjuje njena dužina. Za pacijenta se izrađuje serija posebnih prozirnih aparatića koje se nose u periodu od 2-3 sedmice, nakon čega se promijene slijedećim iz serije. Svaki aparatić pomiče zube za cca 0,3 mm, sve dok ih ne dovede u željeni položaj predviđen analizom.

Aparatić se nosi 22 sata dnevno, odnosno skida se samo za vrijeme jela i pranja zubi. Puno je ugodniji za nošenje od fiksnog aparatića sa bravicama i potpuno je nevidljiv. Razvija sile koje su manje u odnosu na aparate sa žicom, pa prozirni aparatić za zube nije predviđen za korekciju većih nepravilnosti u međučeljusnim odnosima. Idealan je za estetska rješenja u području prednjih zuba.

Prozirni aparatić za zube dozvoljava bolje održavanje higijene u odnosu na fiksni zbog mogućnosti skidanja. Zbog toga nema upale desni koja je kod fiksnog ortodontskog aparatića vrlo česta. Također, pojava karijesa za vrijeme terapije je u odnosu na fiksni aparatić daleko manja.

Prozirni apratić za zube – cijena

Cijena prozirnog aparatića za zube izrazito varira

If you use it the ideal way, article review can be a potent force on your career. To start with, it doesn't need to be a full-time job and everyone can write their own posts with instruction. You can begin out by submitting your job and determine what kind of reaction you receive from other people that are currently reading your work. writing assignments This way you can begin to see if article review is something you would like to pursue in more of a capacity that is paid or in the event that you prefer to be writing in your terms.

ovisno o težini anomalije, obzirom da je za teže slučajeve potreban veči broj aparatića.
U Stomatološkoj ordinaciji „Dr Čekro“ možete prozirni aparatić za zube dobiti već od 1600KM. Aparatić se može plaćati u ratama.
Kod ove vrste ortodontske terapije su kontrole smanjene na minimum, pa nije rijetkost da po prozirni aparatić za zube pacijenti dolaze i iz inozemstva. ( Njemačka , Austija, Švicarska, UK… )

Koliko će koštati moj prozirni aparatić za zube?

Obzirom da je cijena za svakog pacijenta različita (ovisno o težini slučaja) potreban je otisak zuba koji se šalje na analizu (200KM). Rezultat daje broj aparatića potrebnih u danom slučaju i tek tada možete znati konačnu cijenu terapije. Mi u stomatološkoj ordinaciji Dr Čekro nudimo besplatni pregled i konzultacije gdje možete saznati da li ste kandidat za aparatić, te približnu cijenu. Pacijenti koji se odluče na prozirni aparatić za zube, analizu ne plaćaju, već je ona u cijeni. Aparatić se može plaćati u ratama.

Iskoristite besplatne konzultacije i dogovorite već danas svoj termin na brojeve Ordinacija Mostar 036/551-120
Ordinacija Sarajevo 033/666-352 ili kliknite na KONTAKT.

Pogledajte naše radove

Osim Clear Aligner ortodoncije u stomatoloskoj ordinaciji Dr Cekro možete pronaći i savremene ortodontske sustave :
LINGVALNI FIKSNI APARATIĆ, SIX MONTH SMILES i INMAN ALIGNER.