Clear Aligner

Prozirni aparatić za zube je idealan za odrasle pacijente koji žele izravnati zube, bez vidljivih žica i bravica.

Prozirni aparatić za zube se posljednih godina sve češće koristi umjesto klasičnog fiksnog aparatića. Njegova uspješnost dokazana je na milijunima zadovoljnih pacijenata diljem svijeta, posebno u SAD-u gdje je najpopularniji. Namijenjen je prvenstveno odraslim pacijentima s blažim nepravilnostima u položaju zuba. Postupak izrade počinje pregledom i panoramskim snimanjem zuba. Slijede fotografije i otisci koji se šalju na analizu. Za svakog pacijenta individualno izrađuje se plan terapije i procijenjuje njena dužina. Za pacijenta se izrađuje serija posebnih prozirnih aparatića koje se nose u periodu od 2-3 sedmice, nakon čega se promijene slijedećim iz serije. Svaki aparatić pomiče zube za cca 0,3 mm, sve dok ih ne dovede u željeni položaj predviđen analizom.

Aparatić se nosi 22 sata dnevno, odnosno skida se samo za vrijeme jela i pranja zubi. Puno je ugodniji za nošenje od fiksnog aparatića sa bravicama i potpuno je nevidljiv. Razvija sile koje su manje u odnosu na aparate sa žicom, pa prozirni aparatić za zube nije predviđen za korekciju većih nepravilnosti u međučeljusnim odnosima. Idealan je za estetska rješenja u području prednjih zuba.

Prozirni aparatić za zube dozvoljava bolje održavanje higijene u odnosu na fiksni zbog mogućnosti skidanja. Zbog toga nema upale desni koja je kod fiksnog ortodontskog aparatića vrlo česta. Također, pojava karijesa za vrijeme terapije je u odnosu na fiksni aparatić daleko manja.

Prozirni apratić za zube – cijena

Cijena prozirnog aparatića za zube izrazito varira ovisno o težini anomalije, obzirom da je za teže slučajeve potreban veči broj aparatića.
U Stomatološkoj ordinaciji „Dr Čekro“ možete prozirni aparatić za zube dobiti već od 1600KM. Aparatić se može plaćati u ratama.
Kod ove vrste ortodontske terapije su kontrole smanjene na minimum, pa nije rijetkost da po prozirni aparatić za zube pacijenti dolaze i iz inozemstva. ( Njemačka , Austija, Švicarska, UK… )

Koliko će koštati moj prozirni aparatić za zube?

Obzirom da je cijena za svakog pacijenta različita (ovisno o težini slučaja) potreban je otisak zuba koji se šalje na analizu (200KM). Rezultat daje broj aparatića potrebnih u danom slučaju i tek tada možete znati konačnu cijenu terapije. Mi u stomatološkoj ordinaciji Dr Čekro nudimo besplatni pregled i konzultacije gdje možete saznati da li ste kandidat za aparatić, te približnu cijenu. Pacijenti koji se odluče na prozirni aparatić za zube, analizu ne plaćaju, već je ona u cijeni. Aparatić se može plaćati u ratama.

Iskoristite besplatne konzultacije i dogovorite već danas svoj termin na brojeve Ordinacija Mostar 036/551-120
Ordinacija Sarajevo 033/666-352 ili kliknite na KONTAKT.

Pogledajte naše radove

Osim Clear Aligner ortodoncije u stomatoloskoj ordinaciji Dr Cekro možete pronaći i savremene ortodontske sustave :
LINGVALNI FIKSNI APARATIĆ, SIX MONTH SMILES i INMAN ALIGNER.